Imedias Kiadó kezdőlapra

Magyarországi ipari arcképcsarnok

A korabeli szakmai összefoglalók, évkönyvek, ipari címtárak alapján készült kiadványban a kiegyezés és a második világháború közötti időszak iparostársadalma elevenedik meg, a nagyvállalatok vezetőitől a kisiparosokig.

Az anyag jól használható a magyar ipar történetével foglalkozók számára: akár az egyes megyék, települések iparának áttekintéséhez, akár az egyes iparágak történetéhez is rengeteg információt találhatunk a CD-n.

 

A CD két fő tartalmi egysége: az egyes iparágak történetének vázlata a legfontosabb vállalatokkal, valamint egy adattár a vállalatokról, iparosokról (keresési lehetőség: ABC rendben, ágazatonként és földrajzi elhelyezkedés alapján).    RENDELJE MEG MOST emailen: info@imediaskiado.com , vagy telefonon: 30 576 6204.

Honlap: www.imediaskiado.com/ipar.html 

A CD ára 4400- Ft postaköltséggel együtt, átutalásos számlával.

Két példány megrendelése esetén egy harmadikat is küldünk ajándékképpen. 


 


A CD célja, hogy segítse a magyarországi ipari hagyományok megismerését, megbecsülését. Ez az örökség igen számottevő, és bármilyen nemzetközi összehasonlításban megállja a helyét. 

A CD tartalma: 1. vázlat a magyarországi iparágak történetéről a kiegyezés és a második világháború között, valamint 2. egy igen gazdag ipari arcképcsarnok iparosokkal, vállalatvezetőkkel, gyárosokkal.

Ebben a kiadványban nem az újítókra, feltalálókra helyeztük a hangsúlyt, hanem az egyes települések és az egyes ágazatok működő vállalkozásaira, kisebb-nagyobb cégeire és a mögöttük álló személyiségekre. Az iparosokra (beleértve a nagyiparosokat is), akik a folyton változó piaci és egyéb körülmények között keresték és teremtették meg meg a hasznos és értelmes, gazdaságos munka feltételeit. Az anyag felvillantja a korabeli reklámok és marketing világát, az iparos társadalom szakmai hozzáértését és szakmai büszkeségét. Emiatt a gyűjtemény ma is sok szempontból aktuális, tanulságos.

Az arcképcsarnokot korabeli almanachok, címtárak, szakkönyvek alapján állítottuk össze, és a mai Magyarország területére terjed ki .

Kiadványunkban természetesen nem is lehetett a teljességre törekedni, de a több ezer adat biztosan jól használhatóvá teszi a kiadványt.